TRADICIONALNI IPA PLANINSKI DAN, POHOD NA GOLICO 2021

IPA RK Gorenjska je letos že 30. organizirala IPA Planinski dan. Odločitev upravnega odbora našega regionalnega kluba je bila, da člani IPA in njihovi simpatizerji obiščemo Golico, (1582 m). V nedeljo, 19. septembra 2021, smo se udeleženci ob 9. uri zbrali na parkirnem prostoru Kmečki turizem Pri Betelu.

 

Še posebej pa smo se zahvalili prvemu predsedniku IPA RK Gorenjske Andreju Žemvi, ki je pred daljnimi 30-timi leti prvič organiziral IPA planinski dan, kljub temu, da takrat Gorenjci še nismo imeli svojega regionalnega kluba, smo bili pa zato toliko bolj aktivni pri ustanavljanju IPA sekcije Slovenije. Planinski dnevi pa vse od leta 1991 nikoli niso bili odpovedani.

Po uvodnem nagovoru predsednika kluba Otoviča je pohodnike nagovoril še vodja pohoda Stanislav Ficko. Po uvodni kavi ali čaju smo se odpravili na Golico.

Organizatorji smo poskrbeli, da so se udeleženci v koči na Golici ogreli z domačim čajem, nato pa se vrnili v dolino. Vrnili smo  se po isti poti, na kmečki turizem Pri Betelu kjer smo imeli kosilo in nadaljevanje družabnega popoldneva. Vsak udeleženec je prejel tudi spominsko majico.

Žal pa je tudi letos napovedano slabo vreme preprečilo večjo udeležbo, saj je precej naših članov odpovedalo svoj prihod zaradi napovedi obilnejšega deževja.

 

 

Vinko Otovič