IPA klub Ljubljana na 8. Istrskem maratonu

Letošnji Istrski maraton je v nedeljo, 10. aprila 2022 v Koper privabil več kot 3000 tekaških navdušencev, na katerem smo se pomerili v maratonu, polmaratonu in 10-kilometrskem rekreativnem teku.

Po dveh letih premora, ko je njegovo izvedbo onemogočila epidemija in smo privrženci tekanja ob slovenski obali dvakrat virtualno tekali vse povsod po Sloveniji, se je Istrski maraton v svoji osmi izvedbi vrnil v velikem slogu. Celo vreme je bilo na naši strani in po vetrovni, snežni in deževni soboti nas je na obali pričakalo sonce, ki se je lesketalo v valovih morja in kulisa z zasneženimi gorami v Italijanskih Dolomitih in Julijskih Alpah v ozadju je poudarjala njegovo modrino. Dan, ki ga je bilo vredno čakati dve leti!

 

Člani IPA klub Ljubljana smo se vse od prve izvedbe maratona leta 2014 vedno udeležili teka kot žlahtno uverturo v tekaško kolesarsko sezono naše sekcije. Vseh osem izvedb sva se ga udeležila najbolj vztrajna Mihael Burilov in Dušan Bartelj. Res pa je, da sva letos zamenjala najino standardno dolžino 21-tko z rekreativnim tekom. Ampak se nisva zato nič sekirala, saj sva bila vesela, da se nama je letos prvič pridružil Damjan Skinder, ki je na polmaratonski razdalji dosegel zavidljiv čas 1h32’24‟. V družbo tekačev pa se nam je pridružila tudi naša članica Zlatka Tičar, ki pa se je podala na tekaški izziv pod okrilje svojega športnega društva iz domačega kraja.

In po pretečenih kilometrih, ko smo si nadeli medalje okoli vratu, ko smo si malce kasneje na prireditvenem prostoru organizatorja privezali duše, smo si rekli, da bomo vztrajali in pridemo tudi na deseti maraton.

Dušan Bartelj