Udeležba na praznovanju kluba Nowy-Sacz Poljska

Na povabilo regionalnega kluba Nowy Satcz, sva se 23. in 24. septembra, z Emilom Oblakom udeležila praznovanja tridesete obletnice ustanovitve njihovega kluba.

Srečanja so se kot posebni gostje, poleg našega kluba, udeležili klubi iz Severne Makedonije Albanije, Črne Gore in Srbije. Prvi dan smo obiskali policijsko postajo, ki pokriva to območje. Sprejel nas je namestnik in po pozdravnem nagovoru predstavil problematiko s katero se srečujejo. Razkazali so nam tudi prostore in opremo, ki jo uporabljajo pri delu. Posebej zanimiv je bili ogled prilagojenega strelišča v kleti, kjer trenirajo policisti.

Po ogledu policijske postaje nas je sprejel župan mesta. Tudi on nam je predstavil svojo občino in izrazil zadovoljstvo, da smo ga obiskali. Iz predstavitve je bilo jasno razvidno, kako dobro je sodelovanje policije in mestne občine.

Glavna prireditev naslednji dan je potekala v večjem kulturnem domu. Ob tej priliki so dobili zaslužni člani njihovega IPA kluba tudi posebna priznanja. V pozdravnih nagovorih pa so sodelovali različni varnostni organi, ki so bili povabljeni na srečanje. Na predlog organizatorja, je v imenu vseh petih klubov zgoraj navedenih držav, pozdravila vse prisotne predsednica IPA sekcije Črna Gora.

Po končanju slovesnega dela, je kulturni program izvedla policijska godba mejne policije, ki je na poljskem samostojni organ. Prikazan program skladb in pesmi je bil na visokem glasbenem nivoju. Navdušil pa je tudi dirigent orkestra, ki je sam predstavljal posamezen izbor glasbe in pesmi treh opernih pevcev.

Po zaključku programa, je organizator v hotelu, kjer smo bivali, pripravil še posebno srečanje. V skladu s programom vodenja, sva predsednici društva Nowy Sacz Elzbieti GARGULA, poklonila simbolično darilo. Simbolična darila z IPA vsebino, sva dala tudi ostalim članom klubov.

Rajko Komat