Strast, Ljubezen in Grdi puloverji

V petek 4.11.2022 je IPA klub Ljubljana organiziral gledališko predstavo v Šentjakobskem gledališču, Strast, Ljubezen in Grdi puloverji, v izvedbi ansambla Šentjakobskega gledališča in režiji Jaše Jamnika.

Po kar nekaj zamikih in prelaganjih nam je uspelo, da smo izvedli načrtovano predstavo. Vsem nam znana pandemija, nam je kar nekajkrat »zagodla«, da načrtovane predstave nismo uspeli izvesti prej. Še posebno zato, ker smo predstavo že dolgo načrtovali v spomin našemu dolgoletnemu članu in »gonilni sili« pri organizaciji takšnih dogodkov, Mihi Corelu ter dolgoletnemu članu UO Ljubljana Sašu Brejcu. Oba sta nas v času pandemije mnogo prezgodaj zapustila in pustila veliko vrzel v našem klubu.

Kljub strahu, da ne bo -po tolikem času abstinence- veliko odziva, smo se z velikim veseljem soočili z dejstvom, da so članice, člani in prijatelji z nestrpnostjo čakali na naše povabilo ob organiziranju predstave. Dvorana je bila je bila polna, z izjemo nekaj gostov, ki so v zadnjem trenutku odpovedali udeležbo zaradi bolezni ali drugih upravičenih razlogov.

Ansambel Šentjakobskega gledališča je predstavo izpeljal z odliko, kar je po končani predstavi potrdilo tudi zadovoljno občinstvo. Prihajale so tudi pohvale s strani igralcev, ki so bili navdušeni nad dojemljivim občinstvo in polno dvorano. Po izjavah igralcev, jim je to dalo še poseben zagon z brezhibno izvedeno predstavo, ki so jo morali ponovno naštudirati.

Tudi po zaključku predstave, so se vsi, vključno z člani Šentjakobskega gledališča z veseljem odzvali našemu povabilo na kratek klepet ob kozarčku in koščku bureka.

 

Marjan Prah-Podborški