Na sestanku skupine IPA Alpe Adria

Po sklepu UO IPA kluba Ljubljana, sem se 13. 11. 2022 udeležil sestanka skupine IPA Alpe Adria, ki se je odvijal v mestu Vadi di Cordovado, Italija, v organizaciji IPA kluba Codroipo.

Poleg mene, kot predstavnika IPA kluba Ljubljana so se iz Slovenije sestanka udeležili še kolegi iz IPA Gorenjska.

Ob prihodu so vse navzoče pozdravili člani IPA kluba Codroipo in nas pogostili s kavo in pecivom.

 

Uradno je sestanek odprl predsednik krajevne organizacije IPA Codroipo g. Paolo SOCOL. Predstavil je delovanje njihovega kluba in omenil, da klub praznuje 30. letnico delovanja. Po nagovoru predsednika gostiteljev je sestanke vodil predstavnik IPA zgornja Koroška Ewald GROLLITSCH.

Po uvodnem govoru je Ewald Grollitsch zaprosil za predstavitev vseh navzočih. Prisotni smo bili vsi vabljeni, razen delegacije iz Istre, ki pa ni sporočila razloga za neudeležbo na sestanku.

V nadaljevanju je predstavnik IPA zgornja Koroška predstavil dosedanje delo skupine IPA Alpe Adria in poudaril, da so se posamezne aktivnosti, klub pandemiji v neki meri realizirale, čeprav ne vse. Izrazil je upanje in željo, da bo skupina Alpe Adria še naprej delovala v enaki meri in zanosom, kot pred pandemijo.

Po predstavitvi minulega dela in delovanja, je Ewald Grollitsch pozval prisotne da skupaj pripravimo časovnik oz. urnik aktivnosti, ki bi jih posamezni klubi dali v urnik za leto 2023. Skupaj smo vsi navzoči predstavili okvirni urnik za vsak mesec posebej. Predstavnik IPA Zg. Koroška, bo napisal urnik dogodkov po posameznih klubih, ki sodelujejo v skupini Alpe Adria. V imenu kluba Ljubljana sem v ta urnik predlagal našo 30 letnico skupaj z našim tradicionalnim družinskim piknimo in tenis turnirjem.

Po pregledu in dogovoru glede prireditev v skupini Alpe Adria, je bilo določeno, da bo naslednji sestanek v takem okviru organiziral IPA klub Trst.

Po končanem sestanku je Ewalld GROLLITSCH vse navzoče zaprosil, da v spomin na pokojne kolega iz vseh klubov ( vse je imenoval poimensko in med njimi tudi našega pokojnega kolega Saša Brejca) z minuto molka počastimo v njihov spomin.

Sledilo je še skupinsko fotografiranje in pogostitev z vinom in pecivom.

Marjan PRAH PODBORŠKI