Srečanje z italijanskimi kolegi

Na povabilo IPA kluba Trst, smo se v IPA klubu Ljubljana odzvali na njihovo povabilo na družabno kosilo, ki so ga organizirali 8.12.2022 v kraju Zgonik, na italijanski strani Krasa.

Na predlog predsednika Burilova, sva se srečanja udeležila Marjan PRAH-PODBORŠKI in Zmago JAVORNIK.

Kosilo oz. druženje so člani IPA Trst organizirali v prijetnem ambientu turističnega gostišča »Baita Fattoria Corsica« v vasici Zgonik nedaleč od Občin.

Ob prihodu so nas pozdravili člani UO Trst, ki so nam povabljenim zaželeli dobrodošlico. Na kosilo so se odzvali tudi člani IPA Koper, IPA Istra, kolegi z Avstrije in bližnjih IPA klubov iz Italije. Pred pričetkom kosila, nas je pozdravil predsednik IPA Trst Domenico GIANNIERI, ki nam je še enkrat zaželel dobrodošlico in zahvalo, da smo se odzvali njivnemu vabilu. Po končanem govoru smo se z minuto molka poklonili tudi vsem pokojnim članom IPE, ki so nas zapustili v letu 2022.

Med kosilom, so kolegi iz Italije izkoristili priložnost in svojim članom izkazali zahvalo za svoja dolgoletna dela in članstvo v njihovih vrstah z plaketami in diplomami.

Kosilo je potekalo v stilu »slow food«, tako, da smo imeli čas se pogovoriti o delu v posameznih klubih in sekcijah. Beseda je tekla tudi o aktivnih policistih, izmenjavi različnih mnenj, problemih, članstvu v posameznih okoljih.

Dogodek je bil dobro organiziran, gostitelji so se v prijetnem okolju potrudili, da nismo bili lačni, še manj pa žejni.

Po končanem dogodku smo se razšli z željo, da se kmalu zopet vidimo in z željo po uspešnem in zdravem prihajajočem letu 2023.

 

Marjan PRAH PODBORŠKI