Nočni pohod v Tamar

V petek, 3.2.2023, smo v IPA klubu Ljubljana organizirali in izvedli pohod ob polni luni v Tamar.

Ob 16. uri smo se zbrali in se z osebnimi vozili odpeljali mimo Kranja, Kranjske gore naprej do parkirišča v Ratečah. Vremenska napoved je bila zelo različna, zato nismo mogli predvideti ali nam bo luna svetila ob poti ali bomo morali prižgati svetilke. Na parkirišču se nas je zbrala kar velika druščina, a so bili vsi židano razpoloženi.

 

Vodnik Anton je vse prav lepo pozdravil, dal jasna navodila in že smo se odpravili na naš pohod. Na poti ni bilo nobenih posebnosti in za kratek čas se je prikazala tudi luna iz oblakov. Med potjo smo si v Planici tudi ogledali kako urejajo skakalnice in nadaljevali našo pot proti Tamarju. Pri koči v Tamarju nas je vse navduševal pogled na naše gore, pogled, ki tudi brezbrižnežem vzame dih. Po prijetnem druženju pri koči, minutki za kulturo, ki na naših pohodih nikoli ne manka, smo se vsi zadovoljni vrnili nazaj proti izhodišču.

 

Na poti ni bilo nobenih posebnosti in udeleženci so bili vsi zadovoljni. Na parkirišču v Ratečah je vodnik Anton naredil še kratko analizo pohoda, kjer smo skupaj ugotovili, da so takšni pohodi, kratko jedrnato, čudoviti.