6. IPA mednarodno srečanje Bijeljina 2023

V času od 21. do 23. aprila 2023 so se člani IPA kluba Štajerska, na povabilo prijateljev IPA Bijeljine, udeležili 6. IPA mednarodnega srečanja Bijeljina 2023, ki je bilo v kraju Bijeljina, Bosna in Hercegovina. Lepe vtise z obiska so strniti v nekaj stavkih:

“Na pot smo se odpravili v jutranjih urah in sicer na relaciji Maribor, Ormož, Osijek, Bijeljina. Ker je pot dolga smo se odločili, da si bomo vzeli nekoliko več časa za vožnjo in počitke ter oglede nekaterih znamenitosti med potjo.

Tako smo se ustavili v kraju Našice kjer smo si ogledali živalski vrt Bizik zoo, kjer nas je sprejela prijazna lastnica in nam razkazala zelo dobro založen živalski vrt z raznolikimi živali.

Pot smo nadaljevali do kraja Džakovo, kjer smo si ogledali najstarejšo Lipicarno v Evropi, DRŽAVNA ERGELA DŽAKOVO. Prijazni zaposleni so nam razkazali konje katere imajo za vzrejo in tekmovanje.

Po krajšem ogledu in počitku smo pot nadaljevali v smeri Bijeljine. Ker smo bili prehitri glede na čas sprejema pri organizatorju srečanja in ker smo bili nekoliko lačni smo se ustavili v Čevabdžinico Semberka, katera ima 30 letno tradicijo in je sinonim za čevapčiče v kraju Bijeljina. Niso se zlagali.

Dobro okrepljeni z mesnimi dobrotami smo se odpeljali do Apartmani 401, kjer so nas pričakali domačini, nas pozdravili in nastanili, tako da smo se lahko malo spočili in pripravili na večerjo.

Večerja je potekala v prijetnem vzdušju, kjer nas je pozdravil domačin – organizator in vodja srečanja g. Boško Kojić. Po pozdravnem govoru smo večer nadaljevali v spoznavanju novih IPA prijateljev in pozdravljali že poznane.

Naslednje jutro po zajtrku smo se odpravili v bližnje Etno selo Stanišiči, katero slovi po izredni lepoti, se sprehodili in si ogledali lepote le tega. Seveda brez domače črne kave – turčke kave in ratluka ni šlo. Pot smo nadaljevali do kraja kjer je bila organizirana spretnostna vožnja z avtomobili. Organizator je za navijače in seveda za tekmovalce na kraju samem organiziral peko mesnih dobrot in poskrbel da nismo bili žejni.

Med treningom in tekmo je bilo kar nekaj prostega časa, katerega smo izkoristili in se odpeljali v bližnji Manastir Tavna ki je v kraju Banjica, pol ure vožnje iz Bijeljine. Slovi kot eden najstarejših na tem območju. Po ogledu smo se odpravili v hotel kjer smo po počitku odšli na večerjo.

Na večerji je gostitelj podelil nagrade za tekmovanje v spretnostni vožnji in pozdravil goste. Po izmenjavi priložnostnih daril smo nadaljevali večerjo v prijetni družbi in ob dobri domači glasbi. Nekateri so se poizkusili v plesnih korakih. Prijetno utrujeni smo se odpravili na spanje.

Zadnji dan smo se po zajtrku pozdravili z gostitelji in gosti kateri so že bili pokonci in se odpravili proti domu. Vožnja je bila prijetna, saj smo veliko doživeli in smo se imeli o čem pogovarjati.”

zabeležil
Tome Petreski