Kukovičev memorial 2023

V soboto 26. 8. 2023 smo člani kolesarsko tekaške sekcije IPA kluba Ljubljana in PSS OPS Ljubljana v sodelovanju s PP Litija uspešno izpeljali 5. MEMORIAL DAMIJANA KUKOVIČA kolesarski vzpon in pohod na Janče.

Zbrali smo se ob 8.30 uri pred zgradbo PP Litija. Po predstavitvi samega poteka izvedbe smo naredili skupinsko fotografijo ter se Damijanu poklonili z minuto molka. Skupaj z udeleženci kolesarskega vzpona smo se odpravili do mesta nesrečnega dogodka, kjer je med opravljanjem nalog pred 9. leti zaradi strela iz pištole podlegel naš sodelavec in prijatelj Damijan, pohodniki pa so se pod vodstvom g. Petra Jelenca z vozili odpravili do Jevnice, kjer so parkirali vozila in se odpravili na pohod proti Jančam. Ob spominski plošči pri cestnem podjetju Litija smo Damijanu v spomin prižgali svečko in na kratko udeležencem prestavili nesrečni dogodek. Za tem so se kolesarji vsak v svojem tempu v prijetnem vzdušju ter po svojih zmogljivostih odpravili proti Jančam. Po prihodu na cilj smo prijetno druženje ob dobri hrani in pijači nadaljevali ter zaključili na lovskem strelišču LD Kresnice na Tujem Grmu. Dogodka so se udeležili tudi Damijanovi svojci ter prijatelji iz Slovenskih Konjic, česar smo zelo veseli.

Uspešno izvedbo 5. memoriala Damijana Kukoviča so nam omogočili PSS OPS Ljubljana, Mesarstvo Godec, Jurij Godec s.p., in AS DESIGN D.O.O, katerim se ob tej priložnosti iskreno zahvaljujemo.

Ob zaključku smo si zadali cilj, da se srečamo na 6. memorialu Damijana Kukoviča.

SERVO PER AMIKECO!

Anže Grom