Obisk kolegov iz IPA sekcije Irska

Damijan Crummey, blagajnik IPA sekcije Irska, je namenjen na svetovni kongres IPA v Atenah v Grčiji. Irec, vedrega avanturističnega duha in poln pozitivne energije, se je na pot odpravil z motornim kolesom, v družbi prijatelja Neila. Na pot sta krenila 29. septembra 2023, prepotovala Združeno kraljestvo, Francijo in Belgijo, ter se med 4. in 9. oktobrom 2023 udeležila IPA seminarja v Gimbornu v Nemčiji (Damian je namreč predavatelj mednarodnih odnosov na IPA seminarjih v Gimbornu).

Pot sta nadaljevala skozi Avstrijo, preko Dunaja, do Maribora, ki ga je Damian obiskal že pred desetimi leti. Njegova zamisel je bila, da se na poti skozi opisane dežele in pokrajine, če je le mogoče, sreča s čim večjim številom klubov oziroma članov različnih klubov. Želel je stisniti roko, si izmenjati darilca, malo poklepetati, se fotografirati in popiti kavico z IPA prijatelji. Ob srečanju je povedal, da namerava na svetovnem kongresu IPA v Atenah prikazati kratko predstavitev svoje poti in predstaviti IPA sekcije ter člane IPE, ki jih je srečal na poti na kongres.

S svojo željo se je obrnil na IPA sekcijo Slovenija, ki je prošnjo za srečanje posredovala IPA klub Štajerska.

Upravni odbor IPA kluba Štajerska je seveda takoj organiziral sprejem kolegov. V skladu z dogovorom sta ju naša kolega Rado Lešnik in pomočnik načelnika PPP Maribor Štefan Kocet, ob dogovorjeni uri čakala na Šentilju. Ker pa sta Irca uporabljala oldtimerje, ki nimajo ravno sodobnih navigacij, sta v našo deželico vstopila na Tratah. Ko sta se zavedla, da je očitno šlo nekaj narobe, sta ponovno kontaktirala našega člana Dejana Lenarčiča, ki je bil ves čas zadolžen za komunikacijo z njima. Kmalu je bil problem odpravljen in gosta sta bila varno pospremljena do prostorov PU Maribor, na Trubarjevo ulico, kjer smo jima uredili prenočišče in zajtrk.

Po kratkem oddihu in osvežitvi je kolega Lenarčič, po dvanajsturnem delovniku, žrtvoval svoj čas in kolege pospremil na večerjo in ogled mesta. Ta se je zaključil okoli polnoči. Po mirnem spancu v presenetljivo mirnem okolju, sta se odpravila na zajtrk, da so ju delovne roke naših kuharic nahranile.

Po zajtrku so jih Dejan Lenarčič, Rado Lešnik, Danilo Steinman in sekretar kluba Petar Habrun povabili na poslovilno kavico. Podružili so se v lokalu pri našem IPA prijatelju Filipovič Iveku, ki je član IPA kluba Vukovar iz Hrvaške. Ob kavici je Ivek poklical vodstvo svojega kluba v Vukovar, z namenom organizacije sprejema in vodenja gostov še po Vukovarju. Kolegi iz IPA sekcije Hrvaška so bili že pripravljeni in so že čakali na njun prihod. Na kavici se nam je pridružil še član našega kluba Drago Ipavec, ki skupaj z Lenarčičem goste pripravil na balkansko mentaliteto in razmere na poti proti jugu.

Sledila je izmenjava kontaktov, obvezno fotografiranje in lepe želje v slovo. Če bo le mogoče, se še srečamo.

SERVO PER AMIKECO!