Tradicionalni družinski piknik z ribiškim tekmovanjem članov IPA kluba Štajerska

V soboto, 21. 10. 2023, je IPA klub Štajerska organiziral tradicionalni družinski piknik z ribiškim tekmovanjem v lovu rib s plovcem, za člane IPA kluba Štajerska, njihove družinske člane in prijatelje.

Ribiči – tekmovalci so se v zgodnjih jutranjih urah zbrali ob ribniku Radvanje, kjer jih je tekmovalna komisija seznanila s pripravami in potekom tekmovanja. In tako se je pričelo tekmovanje ki je trajalo do 12 ure.

V času ko so ribiči pridno ribarili, se je organizacijski odbor skupaj s kuharji zbral ob Športnem centru Marinko Galić, pod Pekrsko Gorco, kjer se je pričelo rezanje zelenjave, priprave solat in žara ter peka mesnih dobrot.

Malo pred 13. uro so pričeli prihajati člani IPA kluba Štajerska, njihovi družinski člani in prijatelj ter počasi še ribiči, ki so bili zadovoljni z ulovom. Skupaj se nas je zbralo okrog 90, kar nas je glede na prejšnja leta, prijetno presenetilo na stalno boljši odziv članstva za druženje. Za dobro voljo in prijetno glasbo je poskrbel naš član Bojan Majcen.

Malo po začetku piknika, potešitvijo prvotne žeje in lakote ter prijetnem snidenju članov, je najprej predsednik IPA kluba Štajerska g. Miran Šadl pozdravil prisotne, nato pa sta skupaj s sekretarjem IPA kluba Štajerska g. Petrom Habrunom, podelila priznanja in pokale najbolj uspešnim, najmlajšemu in najstarejšemu ribiču.

Ker je bilo za organizacijo in izpeljavo piknika potrebnega veliko truda in sredstev, se je UO IPA Štajerska obrnil na člane, prijatelje in znance, kateri so z velikim veseljem priskočili na pomoč. V zahvalo sta se predsednik in sekretar le tem zahvalila in jim izročila pisne zahvale.

Člani in članice, ki se ukvarjajo s peko peciva, so za to priliko pripravili svojo sladico, ki je bila razstavljena na ogled. Po napetem javnem glasovanju za najboljše pecivo je bilo ugotovljeno, da so zmagali vsi ki so pekli in so bili razglašeni za najboljšega »slaščičarja«. Pecivo je namreč šlo kot za šalo in ni ničesar ostalo, kar je bil znak da je bilo zelo dobro in so vsi peki zmagovalci.

Piknik je na veliko veselje vseh, trajal v noč, ko so se počasi vsi zadovoljni odpravili proti svojim domovom. Ob odhodu je bilo slišati veliko hvale do organizacije, hrane, prostora za piknik, programom in članov ki so se udeležili piknika. Obljubili smo si da bomo v prihodnje skušali še izboljšati program piknika in privabiti še več članov.

SERVO PER AMIKECO!

Tome Petreski
Član UO IPA Štajerska