13. kongres IPA sekcije Poljska

IPA sekcija Poljska je med 7. in 10. 12. 2023 v Varšavi organizirala svoj XIII. IPA kongres, ki je bil obenem tudi volilni. Omenjenega kongresa sva se udeležila podpredsednika IPA sekcije Slovenija Marjan PRAH-PODBORŠKI in Vinko OTOVIČ.

Na kongres IPA sekcije Poljska sva zaradi bolj ugodnih letalskih povezav odpotovala dne 8. 12. 2023. Nekateri gosti iz tujine so namreč pričeli prihajati že dan prej. Na letališču v Varšavi so naju po predhodnem dogovoru s podpredsednico IPA sekcije Poljska počakali njihovi člani in naju odpeljali v Hotel Arche v Varšavi, kjer smo bili nastanjeni. Sicer sva zamudila otvoritev kongresa, ki je bila v dopoldanskih urah, sva pa bila zato prisotna na uradni proslavi ob XIII. kongresu IPA sekcije Poljska. Prisotni so bili povabljeni predstavniki iz približno 15 držav. Na uradni proslavi so podelili priznanja zaslužnim članom, pozdravili so tuje delegacije. Predstavili so novo vodstvo IPA sekcije Poljska, ki pa se ni prav veliko spremenilo. Vse navzoče je nagovoril direktor poljske policije, predsednik IPA mednarodne organizacije Martin Hoffmann in predsednik IPA sekcije Poljske. Za naju je skrbela predsednica IPA kluba Nowy Sacz Elzbieta Gargula.

Naslednji dan sva si ogledala mesto Varšava, popoldan pa smo bili prisotni na predavanju o varnosti in obnašanju v cestnem prometu. Predavanje je vodil direktor policije iz območja Nowy Sacz s sodelavci. V večernih urah smo imeli druženje s predstavniki posameznih sekcij in gostitelji, kjer sva poznala precej prijateljev iz prejšnjih srečanjih, navezala pa tudi nove stike.

Naslednji dan so naju odpeljali na letališče, skupaj s še nekaterimi drugimi udeleženci kongresa. Vtisi so bili zelo dobri. IPA sekcija Poljska se je kot vedno doslej izkazala za dobre gostitelje.

SERVO PER AMIKECO!

Vinko Otovič
podpredsednik IPA sekcije Slovenija