Ogrevalni kilometri motoristov IPA kluba Štajerska

Na sončen in topel petek, 15. 3. 2024 smo za motoriste člane IPA kluba Štajerska in njihove družinske člane organizirali »ogrevanje« in usposabljanje varne vožnje na poligonu pred pričetkom motoristične sezone 2024. Vabilu se je odzvalo 15 članov kluba in njihovih družinskih članov.

Inštruktor varne vožnje Borut Drevenšek iz Postaje prometne policije Maribor je v uvodu podal nekaj teoretičnih napotkov in priporočil za prijetno in predvsem varno vožnjo skozi celotno motoristično sezono. Nadalje pa je praktično pokazal vaje na pripravljenem poligonu vaje za obvladovanje motornega kolesa. Nato pa so se na poligonu preizkusili prisotni. Obnovili predhodno znanje ter pridobili nekaj novih znanj, katera bodo koristna v prihajajoči motoristični sezoni.

Zahvaljujemo se inštruktorju Borutu Drevenšeku in vodstvu Postaje prometne policije Maribor za pomoč in izvedbo usposabljanja.

Vse motoristom, njihovim sopotnikom in vsem udeležencem v cestnem prometu želimo veliko varnih in prijetnih kilometrov na poteh.

Napovedujemo pa predvideno kondicijsko vožnjo v mesecu aprilu.

Foto: Bojan Menoni