Obisk delegacije IPA Valjevo na Jesenicah

Občina Jesenice je med 20. in 22. marcem praznovala 95 let mesta Jesenice. Od leta 1975, ko sta občini Jesenice in Valjevo podpisali listino o pobratenju, se redno obiskujejo. Tako je bilo tudi letos, ko je občina Jesenice povabila goste iz Valjeva. Letos so bili gosti prostovoljno gasilsko društvo Valjevo in IPA regionalni klub Valjevo.

IPA Gorenjska se je gostov, ki jih je vodila predsednica Sladjana Simič, zelo razveselila, saj je to klub, s katerim smo Gorenjci prvi začeli tudi sodelovati. Obenem smo jim z našimi izkušnjami pomagali pri ustanavljanju njihovega IPA kluba. Tudi sami smo bili že gosti v Valjevu, kjer so se izkazali za dobre gostitelje.

Veseli smo bili, ko nas je župan občine Jesenice Peter Bohinc in direktorica občine Jesenice Vera Drozdek Djurič povabila, da se jim pridružimo na sprejemu in na občinski proslavi, kjer je IPA Valjevo prejela zahvalo za ohranjanje dobrega sodelovanja in povezovanja med občinama Jesenice in Valjevo.

Naslednji dan je delegacija iz Valjeva skupaj z načelnikom civilne zaščite občine Jesenice Igorjem Arihom obiskala Policijsko postajo Kranjska Gora. Načelnik PP Kranjska Gora Damjan Lepoša je gostom razkazal policijsko postajo in spregovoril nekaj besed o delu enote, še posebej v času večjih prireditev, predvsem svetovnega pokala v smučarskih poletih v Planici. Nekaj besed o sami organizaciji in poteku urejanja prometa in varovanja je v imenu organizatorja planiškega komiteja spregovoril Jože Ajdišek, tudi sam ustanovni član IPA sekcije Slovenije. IPA Gorenjsko je predstavil njen predsednik Jure Lešnjak, IPA Slovenijo pa podpredsednik IPA sekcije Slovenije Vinko Otovič.

Kasneje smo si v Planici ogledali zaključek svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske. Naši gosti so bili navdušeni nad enkratnim vzdušjem in dogajanjem pod Poncami.

Zvečer sva se s predsednikom IPA RK Gorenjske Juretom Lešnjakom udeležila zaključka druženja, ki ga je pripravila občina Jesenice.

SERVO PER AMIKECO!

Vinko Otovič
podpredsednik IPA sekcije Slovenija