Hrvaški kolegi s kolesi do Lurda

Na jugu Francije leži mestece Lurd, ki vsako leto privabi ogromno število obiskovalcev, tako turistov, kot tudi romarjev. Za romanje se odloči vsak iz svojega razloga, verjamem pa, da se na taki poti vsak poglobi vase in se spozna v novi luči. In za tako pot so se odločili tudi naši kolegi iz Hrvaške, ki so se namenili razdaljo 1600 kilometrov od Zagreba do Lurda prevoziti s kolesi v 13 dneh.

Za prvi dan njihovega kolesarjenja v petek 10. maja 2024 od Zagreba do Postojne je predsednik IPA kluba Postojna Stanislav Šajn naju z Miho povabil, da se jim kolesarsko pridružimo na delčku poti po naši lepi Sloveniji. V popoldanskem času smo jih pričakali v Novi vasi na Blokah in na njihovo željo brez postankov odkolesarili proti Cerknici, Uncu in Postojni. Po 180 prevoženih km v prvem dnevu kolesarjenja jih je v vojašnici Slovenske vojskev Postojni čakal zaslužen počitek. Izmenjali smo si simbolična klubska darila in se z željo po srečni poti razšli. Še pred mrakom smo se vrnili nazaj k našim vozilo v Cerknico in s tem zaključili kolesarski del dneva, njihova pot pa bo vsekakor veliko daljša od naše.

V imenu IPA sekcije Slovenija, IPA kluba Ljubljana in IPA kluba Postojna ter naših skupnih gostov, se še enkrat najlepše zahvaljujemo Slovenski vojski, Ministrstvu za obrambo in vojašnici barona Andreja Čehovina za prisrčen sprejem gostov, pogostitev in nastanitev preko noči.

SERVO PER AMIKECO!

Dušan Bartelj

Galerija.