10.OBLETNICA IPA SRBIJE

IPA sekcija Srbije je med 6. in 8. 10. 2017 v Beogradu praznovala 10. obletnico. Udeležila sva se je tudi generalni sekretar Istvan Lipnik in član UO IPA sekcije Slovenije Robert Mesiček.

V Beograd sva prispela okrog 16.30. Po prihodu v hotel Life class so nama  povedali, da sva nameščena v drugem bližnjem hotelu. Po namestitvi v hotelu sva se neformalno srečala s predsednikom IPA sekcije Srbije Nebojšo Pantelićem, kjer sva ga tudi seznanila s postopkom obiska v jedrski elektrarni Krško.

Prvi dan se je končal z neformalno večerjo.

7.10. so nas domačini iz obeh hotelov pospremili do spomenika Kneza Mihajla na Trgu republike, kjer smo se zbrali predstavniki 25 delegacij.

Domačini so na trgu pripravili svečano povorko z zastavami vseh udeležencev, policijski orkester Policije mesta Beograd je zaigral himni IPE in Srbije.

Potem smo odšli v bližnje gledališče, kjer je bila svečana akademija z bogatim kulturnim programom, ki je trajal približno 2 uri.

Svečana govornika sta bila mednarodna podpredsednica IPE za socialno-kulturna vprašanja Gal Sharon in predsednik IPA sekcije Srbije Nebojša Pantelić.

Po svečani akademiji so nas gostitelji odpeljali na kosilo v bližnjo restavracijo, sedela sva za isto mizo kot delegaciji Češke in Poljske.

Popoldne smo imeli prosti dve uri do svečane večerje, kjer sta potekala izmenjava daril in prijetno druženje z delegacijami, kjer smo si izmenjevali mnenja in kontakte.

8.10 zjutraj sva se po zajtrku poslovila od prisotnih domačinov in drugih delegacij ter se odpravila proti Sloveniji.

Istvan Lipnik in Robert Mesiček