Med posamezniki slavil Dejan Furh iz PŠD Račka

13. oktobra smo v IPA klubu Celje izvedli že tradicionalno tekmovanje v ribolovu s plovcem. Tokrat ni potekalo na ribniku v Rogaški Slatini, ampak na Šmartinskem jezeru v Šmartnem v Rožni dolini. Tudi letos je bila udeležba dobra, saj je tekmovalo 7  ekip – 5 iz Slovenije in 2 iz sosednje Hrvaške.

Zbrali smo se že ob 7. uri na ribiškem domu na Šmartinskem jezeru, ki ga upravlja ribiška družina Celje, kjer nas je pričakal zajtrk, kava, čaj in “domači zvarki”.

Sledil je nagovor predsednika IPA Kluba Celje Božidarja Pezdevška, nato pa žrebanje sektorjev in lovnih mest.  Ob 8.30 so sledile priprave  na tekmovanje in krmljenje, samo tekmovanje pa se je začelo ob 10. uri.  Med tekmovanjem, ki je trajalo vse do 14. ure, so člani IPA kluba Celje skrbeli, da tekmovalci niso bili žejni. Vreme je bilo po začetni megli v nadaljevanju odlično, le ribe niso bile najbolj pripravljene sodelovati,  a kar je najpomembnejše, je seveda druženje ter dobra volja, ki pa je ni manjkalo.

Po tehtanju in pospravljanju opreme smo se ponovno srečali na ribiškem domu RD Celje, kjer nas je že čakalo kosilo in hladna pijača, po tem pa razglasitev rezultatov tekmovanja.

Ekipno je zmagala ekipa IPA RK Celje I, drugo mesto je zasedla ekipa IPA RK Ljubljana, tretje mesto pa ekipa PŠD Račka. Med posamezniki je slavil zmago Dejan Furh iz PŠD Račka, drugo mesto je zasedel David Lorber iz IPA RK Ljubljana,  tretje mesto pa Aleš Bogatin iz PP Rogaška.

Druženje je trajalo do poznih popoldanskih ur, kar nam daje potrditev, da delamo kot je treba, in nam daje motivacijo, da z organizacijo tega že tradicionalnega ribiškega tekmovanja tudi nadaljujemo.

Besedilo in foto: Robert Koprivnik, sekretar IPA Kluba Celje