Srečala sta se upravna odbora IPA kluba Ljubljana in Gorenjska

V programu aktivnosti upravnega odbora IPA kluba Ljubljana je vsako leto tudi delovno srečanje z enim izmed regionalnih klubov iz Slovenije.

V tem letu smo delovno srečanje in druženje organizirali z IPA regionalnim klubom Gorenjska. V soboto, 24. 11. 2018, smo v dopoldanskem času popestrili našo kulturno dejavnost in obiskali slovenski planinski muzej v Mojstrani.

Slovenski planinski muzej s svojo zgodovinsko pripovedjo o delovanju Slovencev v domačih in tujih gorah ter prikazom lepot in vrednot gorskega sveta trajno ohranja pomen planinske tradicije na slovenskem. Navdušil nas je z postavitvijo svojih muzejskih zbirk in vzgojno-izobraževalnih vsebin, ki so zastavljene tako, da krepijo planinski duh in spoštovanje narave. S pomočjo vodiča smo si v muzeju tako na enem kraju ogledali zgodovino planinstva v Sloveniji, kotiček GRS, zgodovinsko pohodniško in reševalno opremo, hkrati pa dobili napotke o varnem gibanju v gorah, spoštovanju in ohranjanju naše prelepe narave.

popoldanskem času smo se nastanili v hotel Ramada resort v Kranjski Gori in pripravili na delovno srečanje ter druženje s predstavniki upravnega odbora IPA regionalnega kluba Gorenjska. Delovnega srečanja in druženja sta se med drugim udeležila predsednik regionalnega kluba Gorenjska Vinko Otovič in podpredsednik Jure Lešnjak. Po pozdravnem govoru predsednika IPA kluba Ljubljana je razgovor potekal o sodelovanju v skupnih dogodkih v naslednjih letih. Druženje je v prijetni atmosferi trajalo vse do poznih nočnih ur.

V nedeljo smo se vsi udeleženci srečanja odpravili v Nordijski center Planica. Ogledali smo si samo prizorišče nordijskega centra, predvsem pa skakalnico “velikanko”, kjer se odvija finale svetovnega pokala v smučarskih poletih. Po ogledu je bil organiziran pohod v Tamar.