Za pomurskimi kegljači uspešno tekmovalno leto

Uspešno tekmovalno leto je za pomurskimi kegljači. Ekipa IPA Pomurja je v letu 2019 gostovala na dveh tekmovanjih v kegljanju v sosednji Madžarski. Nastopili so na kegljaškem turnirju v Monoštru, katerega je organiziral IPA klub iz Körmenda in v kraju Lovaszi, katerega je organiziral IPA klub Lenti.

Na obeh tekmovanjih so prejeli vrsto priznanj, v Monoštru so konkurenco premagali v ženski kategoriji, moška ekipa pa je zasedla drugo mesto za domačini iz Körmenda. Na tekmovanju je sodelovalo 16 ekip in v skupnem seštevku so osvojili prvo mesto pred domačo ekipo in ekipo Glavne policijske kapetanije iz Zalaegerszega. Omeniti je še potrebno da so tekmovalci IPA Pomurja med posamezniki prejeli naslednja priznanja:

1. mesto (ženske) Vlasta Hojnik

3. mesto (moški) Vinko Hleb

Na turnirju IPA Lentija so med 4 ekipami osvojili prvo mesto. Med posamezniki je bil najboljši domačin Peter Bekő, pred Milanom Kovačičem in Vinkom Hlebom oba iz IPA Pomurja. Na tekmovanju so odlikovali tudi najstarejšega tekmovalca, Franca Praprotnika, člana ekipe IPA Pomurja.

Zaključek tekmovalne sezone so kegljači opravili v Radencih, kjer so se tekmovanja udeležile ekipe iz IPA Zalaegerszeg, Körmend, Lenti in domača ekipa IPA Pomurja. Najuspešnejši so bili na tem tekmovanju tekmovalci iz IPA Körmenda, kateri so za en podrti kegelj premagali domačo ekipo. Ob zaključku tekmovanja so bili vsi udeleženci povabljeni na pogostitev, kjer je predsednik IPA Pomurja, Manfred Kepe z organizatorjem Ladislavom Bagladijem razdelil priznanja najboljšim.