IPA kolo runda 2021

Člani kolesarsko tekaške sekcije IPA klub Ljubljana navdušeno spremljamo kolesarske uspehe naših kolesarskih asov na največjih dirkah po svetu, vendar pa v času teh navdihujočih dogodkih nikakor ne posedamo pred TV. In tako je bilo tudi to soboto, 4. septembra 2021, ko se je naš as Primož Roglič suvereno peljal proti skupni zmagi na španski pentlji Vuelti.

Štirje člani Matevž, Sandi, Miha in Dušan smo se tega dne zbrali ob 9 uri v Domžalah in v dopoldanskem času prekolesarili dobrih 90 kilometrov dolgo krožno pot z nekaj več kot 1000 višinskih metrov. Nekateri smo si noge ogreli že s prihodom s kolesom od doma, tako da smo lahko takoj krenili po planirani trasi na Trojane, Vransko, prelaz Lipa, Šmartno ob Dreti, Gornji grad, prelaz Črnivec, Kamnik in z zaključkom v vasi Križ. Seveda pa trase nismo prevozili v kronometerskem (v kolesarstvu vožnja na čas) položaju in smo na obeh prelazih hitrejši počakali počasnejše in na dveh okrepčevalnicah dodobra raztegnil noge.

Za zaključek v Križu pa je odlično poskrbel žar mojster Matevž, ki nas je pogostil v svojem malem kraljestvu. Hvala še enkrat Matevž!

Drugo leto pa mogoče ponovimo v obratni smeri.

 

Dušan Bartelj